tisdag 16 mars 2010

Nya våtrumsregler, BBV

Har du observerat/vet du om att det har kommit nya branschregler för våtrumsutförande? – detta är viktigt för dig som privatperson, konsult eller entreprenör!

Byggkeramikrådets Branschregler för Våtrum, BBV, har kommit i en ny utgåva (10:1). Den nya utgåvan som gäller från och med 1 februari med övergångstid till 31 juli 2010 innehåller ett antal viktiga nyheter som till exempel:

- Våtrummet indelas nu i två våtzoner. Zon ett är närmast dusch och badkar och en meter ut samt hela golvet. Zon två är övriga väggytor.

- Våtrumstätskiktet i zon ett får numer inte vara rollat utan endast av sammanhängande folie, typ Rubbox eller liknande, eller matta/tapet.

- Kartongklädda gipsskivor får inte användas i zon 1.

Mer om de nya och gamla reglerna kan du läsa
här.

BBV är ett frivilligt regelsystem som du som beställare måste avtala med entreprenören för att det skall gälla. BBV uppfyller de tvingande regler som finns i Boverkets byggregler och är i stort sett allmän praxis och norm på hur ett våtrum skall utföras. Tänk även på att, nu under övergångsperioden, avtala vilken version, 07:1 eller den nya 10:1, som gäller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar