tisdag 8 mars 2011

Trästad 2012 - klimatsmart och rationellt träbyggande

Imorgon är det dags att uppdatera sig om det senaste inom träbyggnadstekniken. Jag kommer att delta under en så kallad Trästadsriksdag på Svenska Mässan i Göteborg. Det är ett event under satsning som heter Trästad 2012 och som drivs till stora delar av Sveriges Träbyggnadskansli.

För två års sedan deltog jag på samma event men konceptet med Trästadsriksdag är nytt för denna gången - deltagarna skall interaktivt kunna delta och ställa frågor och vara delaktig i diskussioner.

Att bygga med så mycket trä som möjlig - det skall man göra eftersom det är en av de mest ekologiska byggmaterial vi har, som dessutom är återvinningsbart samt förnyelsebart. Så naturligtvis ligger det mig nära om hjärtat och viktigt att följa med den spännande utvecklingen kring tekniken om att bygga på höjden med endast trä. Vi får se om vi kan hitta bra lösningar att implettera i Energiskalskonstruktionen vid byggnation över två våningar.

1 kommentar:

  1. endast trä jo...kina tycker detsamma som förbjuder massivträ-konstruktioner åtminstone från trä inom landets gränser

    nej grödor är bäst i synnerhet de som kan skördas 4 ggr per år - industrihampa! vet du inte hur länge det tar för ett träd att växa sig stort - industrihampa växer mycket snabbare

    dessutom så hjälper träden till att göra så att det inte blåser lika hårda vindar som förstör både hus och annat annars på sin väg liksom orsakar onödiga energikostnader

    SvaraRadera