tisdag 20 augusti 2013

Göteborg skall få nordens högsta hus - Karlavagnstornet

I dagens Göteborgs-Posten kan man läsa att byggnadsbolaget SEFA har önskan och planerna på att bygga nordens högsta hus på Hisingen - det så kallade Karlavagnstornet.

Byggnaden planeras vara i 60 våningar varav 10 våningar av dessa skall innehålla hyresrätter, kontor, handel och service. Totalt blir byggnaden då 201 meter hög - 11 meter högre än Turning Torso i Malmö.

Intresse hos stadsbyggnadskontoret, med stadsarkitekt Björn Siesjö i spetsen, finns och även arkitekturkritikern Mark Isitt välkomnar i sin artikel ett högt hus i det planerade området som sätter Göteborg på kartan.

Om några veckor kommer en arkitekttävling att utlysas för att först få fram fem kontor, internationella eller nationella, som i sin tur tävlar med varsitt bidrag om att skapa rekordbyggnaden.

Jag tycker detta låter som ett väldigt spännande projekt. Göteborgs Stad har sedan tidigare spänt bågen kring de arkitektoniska ambitionerna kring Hisingsbron och nu vill de som sagt placera nordens högsta byggnad i Göteborg.
Man kan säga att det börjar hända saker i Göteborg - och vi får hoppas att ArchiCon även kan få vara en del i dessa nya ambitionerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar