torsdag 29 augusti 2013

Omstart i byggnationen av Nobelgrillen

Jag har märkt ett stort intresse bland allmänheten och här på bloggen rörande byggnationen av den nya Nobelgrillen. Det är uppenbart att Nobelgrillen har en stor plats hos många hungriga själar i Göteborg och att många engagerar sig och vill att grillen snart öppnar.

I egenskap av arkitekt och Kontrollansvarig (samt trogen kund) sållar jag naturligtvis in i denna skara och vill att ägaren skall komma igång så snabbt som möjligt.

Statusen i projektet är den att en ny totalentreprenör har upphandlats. Det beslutades att riva delar av det som blivit uppfört. Med tanke på avbrottet samt leveranstider så siktar den nya tidplaneringen på att i alla fall få igång verksamheten mot slutet av oktober även om allt kanske inte är helt färdigt då.

För den som är nyfiken på hur det kommer att se ut så lägger jag upp en bild på bygglovsritningen här nedan. Dock kommer det inte att bli exakt detta utseende då ägaren har beslutat att ändra vissa delar.
6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Nej, så illa skall det väl inte bli. Det senaste jag hörde är att det lutar åt i början av februari - få verkligen hoppas att det blir så!

   Radera
  2. Dig kan man inte lita ett ord på.
   Början av februari? Ha!

   Radera
  3. ...eller de som ger mig besked!? :-) Allt är inte färdigt och kommer inte att bli på ett tag men färdigt nog för att öppna, förhoppningsvis till helgen OM kommunen godkänner det.

   Radera
 2. Tack för svar.
  Det är många som hoppas att det ska ta fart snart.
  Fortsätt gärna med uppdateringar på bloggen och mycket gärna på planket vid grillen.

  SvaraRadera
 3. Hörde att ägaren hade otur med någon byggare. Men jag tittade på Facebook och såg att det finns en sida, sök på Nobelgrillen, fanns lite bilder upplagda på vad som har gjorts, ser faktiskt fint ut. hoppas att de öppnar snart. min bedömning, av att ha sett bilderna där så är det nog 2 månader till.

  SvaraRadera