tisdag 9 april 2013

Hisingsbron ska bli ett landmärke

Den nya bron som skall ersätta Götaälvbron i Göteborg, Hisingsbron, kommer att bli ämne för en nationell och internationell arkitekttävling kunde vi läsa i dagens Göteborgs-Posten.

Tanken med tävlingen är att bidragen skall resultera i att juryn hittar den broutformningen som binder ihop och förlänger Göteborgs centrum över till Hisingen på bästa sätt men även ger Göteborg ett nytt landmärke.

Det är kul att den politiska viljan och ambitionen finns till att skapa en profilbyggnad som sätter Göteborgs arkitektur på lands- och kanske även på världskartan.

Naturligtvis kommer jag att personligen följa tävlingen och bidrag med stor nyfikenhet - jag kanske borde till och med lämna in ett bidrag med företaget!? :-) Tyvärr väljer stadsledningen, likt tävlingen om Hedens utformning, att inte göra tävlingen öppen för alla företag utan använder sig av prekvalificeringsurval - detta sållar bort nytänkande mindre och större företag och därmed även urvalet på utformningsförslag. Både Heden och Hisingsbron borde locka och engagera många nationella och internationella företag att arbeta gratis för att erhålla uppmärksamhet och ära - så hålla tävlingarna öppna!

Tidigare bloggat om bron kan du läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar