tisdag 16 april 2013

Orust kommun stämmer NCC rörande Henåns skola

Det lutade mot att ärendet skulle hamna i rättsväsendet (läs tidigare inlägg här) och i dagens Göteborgs-Posten kan man läsa att Orust kommun nu har överlämnat ärendet till en advokatbyrå som stämmer NCC

Efter många turer utan resultat så har alltså Orust kommun tröttnat på att det inte händer något från NCC sida med åtgärdandet av fuktproblemen i Henåns skola - "Vi har också kommit med förslag om åtgärdsplaner som NCC inte har svarat på. Det är bara ett bollande. Men jag vill inte veckla in mig i det här, advokaterna får ta över nu. Det jag kan säga är att skolstängningen kostar oss mellan 1,5 och 2 miljoner kronor varje månad. En liten kommun klarar inte det. Vi står vid ruinens brant." citerat från artikeln och Bengt Johansson (C), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Frågan är om att dra in tvisten i rättsväsendet är den rätta vägen att gå? Med tanke på hur hur lång tid ärenden brukar ta inom rättsvärlden så känns det spontant som en osäker väg att gå - om kommunen nu blöder och inte klarar att ta de kostnader som skolan står obrukbar. 
Ibland kan det var bättre o bita i det sura äpplet och ta delar av kostnaden för att få problemet åtgärdat än att få rätt inom rättsväsendet - strävan efter rättvisa kan förblinda. Jag vet själv, det är inte lätt, men vissa saker tar mer energi och kostar mer än vad rättvisan ger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar