torsdag 22 april 2010

Reflektion på Fuskbyggarna TV4 avsnitt 8 2010-04-21

Gårdagens avsnitt av Fuskbyggarna erbjöd väl inte så mycket nytt, tyvärr. Det handlade mer om ren och skär okompetens än byggfusk och där "snickaren" egentligen kanske borde hålla sig till en annan bransch som han vet mer om.

Den granskade entreprenören i avsnittet var Anders Björklin och hans dåvarande företag Bygg Widmark & Platzer AB (WP). Tillsynes verkar Anders Björklin vara en skärpt affärsman som hade/har stora visioner men inte kunnandet. Genom att hålla kvar namnet på det företag som en gång delvis köpte Anders tidigare företag, när det gick i konkurs, fick han helt plötsligt ett erkänt varunamn som genererade kunder. Något som lurade paret Robert och Christian och säkert flera av de andra kunderna som har fordringar till konkursboet.

Som sagt, avsnittet tog inte upp så mycket nytt som jag inte tidigare har tagit upp i "min lilla bloggserie" om Fuskbyggarna men tänkte i alla fall lägga några kommentarer:

- Måste säga att det var första gången jag har sett "taksprinkler" i en liten villa :)

- Måste ge Anders Björklin lite cred för att han försökte verkligen att åtgärda hans "olyckliga omständigheter" – många hantverkare har ju inte den insikten om sina kunskapsbegränsningar att de är så medgörliga som Anders verkar har varit.

- Fanns det några konstruktionsritningar på överbyggnaden eller inte? – det framgick väl inte riktigt om det gjorde det eller om Anders Björklin stod för dimensionerandet på samma sätt som i det förra programmet :).

- Visst är företag intresserade av att köpa sprängsten men det lönar ju verkligen inte sig att spränga bort hela tomten för den sakens skull.


Såg i en av trailerna som TV4 körde i en reklampaus att TV4 kommer att granska Älvsbyhus i ett avsnitt nu på söndag den 25/4 klockan 19.20. Det kan ju vara ett verkligen intressant program. Får se om jag hinner se det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar