måndag 28 juni 2010

Nytt spännande samarbete

Vi ser fram emot ett nytt spännande samarbete som innehåller de huvudfaktorer som ArchiCon står för och värnar om; arkitektur, kvalitet och hållbart byggande. I samarbete med ProdCon AB kommer ArchiCon bli återförsäljare av ett ny patenterad byggkonstruktion som heter Energiskal. Byggkonstruktionen resulterar i att du kan bygga en byggnad UTAN köldbryggor och samtidigt även få en underhållsfri fasad, tung gedigen stomme och extremt låga U-värden på väggarna.

Under tävlingen Miljöinnovation 2009 kom jag i kontakt med en innovatör. Som en av finalisterna i tävlingen, deltog han med sitt patenterade byggkonstruktion. Jag fastnade vid hans tävlingsmonter en bra stund och lyssnade naturligtvis väldigt nyfiket. Snål vara han på att visa några detaljer kring systemet men han bjöd mig gärna in på ett besök till företaget på Gotland för att visa upp systemet och byggnaderna som har byggt med detta.

Vi har uppehållit kontakten sedan vår första träff och för två helger sedan flög jag ner till Gotland för att se om byggsystemet verkligen höll den standarden som han utlovade. Det gjorde det! ArchiCon och jag tror starkt på byggsystemet och tror att det kommer vara en av framtidens byggmetoder.

ArchiCon kommer att vara återförsäljare av byggsystemet i Göteborgsområdet och dess omnejd. Byggsystemet passar de flesta byggnaderna, litet som stort (upp till 10 våningar). Vi på ArchiCon kan rita din byggnad efter dina önskemål med du kan även komma med färdiga ritningar - byggsystemet har inga layout- eller utseendebegränsningar. För privatsektorn marknadsförs och säljs byggsystemet under konceptet Villa Total. Konceptet bygger på samma byggsystem fast där ingår även själva byggprocessen. Du får en ren totalentreprenad för att bygga ditt hus det vill säga att du har bara en part och ett kontrakt samtidigt som du får ett unikt hus för din tomt som bidrar till att förbättra vår miljö.

På den nya webbplatsen så kommer det att komma mer fakta om byggsystemet men till dess att den lanseras (tidplanen är satt till efter sommaren) så kan du läsa mer om byggsystemet på Villa Totals webbplats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar