måndag 30 augusti 2010

Hantverkare högt på ARN:s svarta lista

Läste en intressant artikel i Göteborgs-Posten i förra veckan. Tydligen är hantverkare särklass sämst på att följa Allmänna reklamationsnämndens, ARN, rekommendationer i tvister som är mellan näringsidgare och konsumenter. I de fall där nämnden anser att konsumenten har haft rätt och där näringsidgaren vägrat följa ARN:s rekommendationer hamnar företaget efter ett halvår eller mer på Råd & Röns svarta lista.

Av mina egna erfarenheter, så måste jag ju säga att hantverkare är av ett speciellt släkte och kan ibland vara lite väl krångliga och envetna. Det är ju ändå tråkigt att just hantverkare inte följer ARN:s beslut och att det blir rättsliga fall, mycket tråkigt. Alla kan göra fel ibland och då får man behålla hedern och acceptera det och "bita i det sura äpplet".

Läs hela artikeln här.

1 kommentar:

  1. Hej Robert
    Snygg Blogg!

    Hantverkstjänster är ju ibland svåra att definiera vilket försvårar avtalsskrivningar. Sedan står byggjobb för de större utgifterna vi har som privatpersoner så det är kanske naturligt att vi får reklamationer inom dessa områdena.

    SvaraRadera