onsdag 10 april 2013

Göteborgsklassikern Nobelgrillen rivs för att uppstå i ny skepnad

Idag påbörjas rivningen av den klassiska grillen Nobelgrillen på Nobelplatsen i Göteborg. I början av maj i år beräknas grillen kunna öppna upp i sin nya fräscha och moderna skepnad.

Det är riktigt kul att få vara med i denna förvandling och det är positivt att ägaren varit villig att satsa och investera i att förändra bilden av gatuköks generella utformning/utseende samt ge Nobelplatsen ett ansiktslyft.

37 kommentarer:

  1. Nån som vet vad som händer här? Från början skulle det ha öppnat igen den 8 maj men sen ströks datumet över och nu har jag inte sett nån på det halvfärdiga bygget på flera dagar?

    Känns som om något har gått rejält åt helvete.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Byggarens tidsplan var väl, i min mening, väldigt optimistisk. Sist jag hade ett möte med byggaren och beställaren så löpte det på.
      Jag hoppas att det rullar på fortare framöver så att min beställare kan öppna upp verksamheten.

      Radera
  2. Inte mycket verksamhet på den platsen tyvärr

    SvaraRadera
  3. Ha ha, lite väl dåligt namn i det här sammanhanget på byggfirman . Akut är väl inte det första bra ord man tänker på när man såg datumet det skulle vara klart och hur det ser ut nu O svetsfogarna ser ju ut o oxå vara akuta gjorda när man pratar med folk i branschen!

    SvaraRadera
  4. Dom förlorar ju massor med kunder och försäljning på detta :(

    SvaraRadera
  5. Jag är fan hungrig nu, när ska dom öppna egentligen?

    SvaraRadera
  6. Asså. Min sommar kommer bli katastrof om inte ni öppnar snart!
    Seriöst!

    SvaraRadera
  7. Nån som vet vad som händer här? Nåt måste ha gått rejält åt helvete!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En ny byggare håller på att utses som kan ta vid och styra upp samt färdigställa byggnaden - så håll ut alla hungriga själar där ute :-)

      Radera
    2. Vad har hänt med den ursprungliga byggaren då? Varför har det stannat av?
      /D

      Radera
    3. Som sagt, av olika skäl så byts entreprenören ut, och det blir därmed, tyvärr, ett glapp innan arbetena kan ta fart igen.

      Radera
  8. Hur går det för företaget då eftersom dom inte får några intäkter och det är ett familjeföretag om jag förstått det rätt?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart att det inte är optimalt med en utdragen byggprocess men ni får komma och äta desto mera när det är färdigt :-)

      Radera
  9. Hoppas verkligen Sami med familj klarar av det här ekonomiskt lr att det finns någon försäkring från din sida

    SvaraRadera
  10. Om företaget överlever.....

    SvaraRadera
  11. Jag tror tyvärr att det blir att riva det fuskbygget, och börja om från noll igen. Det är inte mycket som har gjorts rätt på det bygget!

    SvaraRadera
  12. Har väntat alltför länge, så fruktansvärt tråkigt att det dragit ut på tiden, saknar både den goda maten & trevliga servicen man alltid får där. Är övertygad om att alla gamla kunder kommer stötta så fort det öppnar igen:) Gjorde ett nytt försök idag & gick dit, döm av både besvikelse & förvåning när jag såg att det fortfarande inte öppnat. Medan jag stod där i blåsten tog vinden i ordentligt i planken runt kiosken att jag va rädd att få det över mig, inte säkert, någon kan komma till skada, se över det i alla fall. Något skumt bakom allt då ingen vågar säga sanningen, vad som egentligen ligger bakom förseningen, hur svårt kan det vara att hitta en bra lösning????? Brorsan byggde ensam sitt sommarhus snabbare, mycket skumt....hm:/

    SvaraRadera
  13. Nu håller man i alla fall och river. Om det är hela bygget eller bara det som måste göras om har jag ingen aning om. Hoppas att familjen orkar hålla ut, jag saknar min grill!

    SvaraRadera
  14. Och nu är taket borta haha.
    Vad händer egentligen???

    Kan nån förklara?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Byggherren har nu hittat en ny entreprenör - vi får hoppas att det går bättre denna gången. En hel del kommer att rivas för att göras om.

      Radera
  15. Stackars Sami med familj. Jag hoppas verkligen dom klarar detta ekonomiskt.
    Bedrövligt.

    SvaraRadera
  16. Skall bli gott med en kebab när de öppnar snart?!

    SvaraRadera
  17. Nu verkar det som om det stått still ett tag. Blir det någon ny Nobellgrill?

    SvaraRadera
  18. Träffade Sami utanför grillen, och hade ett långt samtal med honom. Han sa att dom kommer att göra dränering och isolering runt plattan denna vecka. Jag tror att han sa att de väntar på stålkonstruktionen som ska användas till bygget. Han trodde att den skulle komma på plats nästa vecka, men att han väntade på bekräftelse på detta senare i veckan.

    Jag hoppas att det går fort så att jag kan få min burgare serverad igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj! Verka han ledsen? Det är ju tragiskt för honom och hans familj. Har/kommer dom få ersättning för tiden dom inte kan få nån inkomst?
      Tyvärr så ser man inte röken av varken dränering eller stålkonstruktion än. Lika tomt som nu i sommar. Sjukt ledsam historia detta!

      Radera
  19. Verkar som det står helt stilla nu i rivningen, någon som vet när det planeras att öppna igen? Eller har de gått i konkurs under den här segdragna processen?

    SvaraRadera
  20. Jo, Sami såg inte direkt glad ut för vad som har hänt honom. Jag
    träffade Samis lillebror på en fest i fredags. Jag frågade honom hur det gick, och han sa att dräneringen runt grillen gjordes förra veckan och att de väntar på besked när stålet ska komma på plats.

    SvaraRadera
  21. Ser att en skottkärra förflyttar sig innanför planket.... men det är nog vinden som gör det 0_o
    Som sagt det är snart Oktober och med denna farten hinner det nog bli sommar igen

    SvaraRadera
  22. Som sagt vore det kul att veta om det blir något där

    SvaraRadera
  23. Trist detta......har de bygglov?

    SvaraRadera
  24. Snart Oktober nu.
    Kan vi få en uppdatering på vad som händer med bygget?

    SvaraRadera
  25. Gick förbi där idag, när jag skulle till Masala för att ta en lunch. Dom har tydligen rivit allt nu. Det ser ut som om de förbereder för bygget.

    SvaraRadera
  26. Hmmm... Nu har de rivit alltihop. Blir det ens en fingertutt?

    SvaraRadera
  27. Läs här ni som undrar: http://www.vastfronten.se/node/18555

    SvaraRadera
  28. Såg att de började få upp någon slags stålkonstruktion idag. Hoppas att detta är tecknet på att det är på gång nu.

    SvaraRadera
  29. Det tog flera månader eftersom nu ser det ut som ett snyggt gatukök om jag var här på 80 talet första gången min kompis beställde nobel burgaren :-)

    SvaraRadera