tisdag 25 mars 2014

Sjöfartsverket säger nej till nya Hisingsbron - ett väntat besked

I Göteborgs-Posten kan man idag läsa att Sjöfartsverket säger nej till Hisingsbron utformning beträffande vald segelfria höjd. Vidare kan man läsa att Trafiknämndens ordförande Johan Nyhus (S) vägrar att ge med sig och säger att Göteborgs Stad inte kommer att kompromissa om den segelfria höjden. Nu lutar det åt att ärendet avgörs av rättsväsendet, enligt G-P, något som troligtvis kommer att sluta till Sjöfartsverkets favör likt avgörandet av den tidigare planerade gång- och cykelbron över Göta älv.

Debatten har varit lång och hård kring höjden på bron. Båda sidor har starka argument till att motivera sina ställningstaganden - tyvärr finns det inte några vinnare med rådande förslag. Som jag ser det finns det bara två förslag som löser situationen. Det ena är lösningen med en sluss under bron för fartygen under bron eller det andra med en tunnel i stället för en ny bro. 
Båda förslagen kostar betydligt mer än den förslagna lösningen men det är enligt min mening de enda förslagen som säkerställer och utvecklar sjöfarten samtidigt som staden Göteborg kan utveckla området och lösa trafiksituationen.

Vi har en akut situation som vi måste lösa och komma vidare med. Samtidigt måste Göteborgs Stad ta ett genomtänkt beslut som är det bästa för samhället, näringslivet och skattebetalarnas pengar - sista ordet är inte sagt!.

Tidigare inlägg här på bloggen kan du läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar